نحوه رسوب زدایی اسپرسوساز نوا
حتما تا به حال برایتان پیش آمده که هنگام عصاره گیری با دستگاه اسپرسوساز متوجه شده اید طعم قهوه تلخ و بدمزه شده است؛ این اولین نشانه ای است که به شما میگوید اسپرسوساز نیاز به رسوب زدایی دارد. در نظر داشته باشید با جرم گیری و از بین بردن رسوب این دستگاه میتوانید طول عمر آن را بالاتر ببرید. در این مطلب به جرم گیری و رسوب زدایی اسپرسوساز نوا میپردازیم، انواع روش های جرم گیری و رسوب زدایی اسپرسوساز نوا و همچنین تمام مراحل انجام رسوب زدایی این دستگاه را توضیح خواهیم داد.
در مورد نشانه های رسوب گرفتن اسپرسوساز، دلایل اهمیت رسوب زدایی این دستگاه توضیح میدهیم؛ در پایان این مطلب نیز نکاتی برای جلوگیری از رسوب گرفتن اسپرسوساز خواهیم گفت.
نشانه های رسوب گرفتن اسپرسوساز نوا
ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که از کجا بفهمیم اسپرسوساز نیاز به رسوب زدایی دارد؟ نشانه های رسوب گرفتن اسپرسوساز چند مورد است که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم:
- کاهش فشار آب
- خروج قهوه کمتر از حد معمول
- طولانی شدن فرآیند عصاره گیری
- تغییر طعم قهوه/ تلخ تر و بدمزه شدن قهوه
- صداهای غیرعادی اسپرسوساز به معنای بروز مشکل در جریان آب دستگاه
- مشاهده جرم و رسوب روی قسمت های مختلف دستگاه
چرا رسوب زدایی اسپرسوساز اهمیت دارد؟
همانطور که میدانید تجمع جرم، رسوب و کثیفی در اسپرسوساز باعث خرابی و اختلال در عملکرد آن میشود. یکی از اصول نگهداری از اسپرسوساز رسوب زدایی و جرم زدایی از آن به صورت دوره ای است؛ با این کار تا حد زیادی به حفظ عملکرد صحیح و بالا رفتن عمر مفید این دستگاه کمک میکنید. اگر رسوب زدایی این دستگاه انجام نشود ممگن است باعث آسیبهای جدی و تاثیرات منفی بر واشر آن شود.
جرم گیری و رسوب زدایی اسپرسوساز مهم است زیرا:
- عملکرد بهتر دستگاه اسپرسوساز: رسوب ها جریان آب را مسدود میکنند و روی فشار و دمای دستگاه تاثیر میگذارند؛ در نهایت قهوه به خوبی دم و عصاره گیری نمیشود. بنابراین با حذف رسوبات میتوانید به عملکرد بهتر دستگاه کمک کنید.
- بهبود کیفیت و مزه قهوه: وجود کثیفی، جرم و رسوب میتواند باعث تلخ و بدمزه شدن قهوه شود؛ بنابراین با تمیز کردن اسپرسوساز میتوانید از طعم قهوه لذت ببرید.
- بالا رفتن طول عمر اسپرسوساز: وجود رسوب و جرم میتواند به قطعات داخلی آسیب بزند و طول عمر آن را کم کند.
- صرفه جویی در هزینه: با رسوب زدایی منظم و دوره ای میتوانید از آسیب دیدن این دستگاه جلوگیری کرده و هزینه های تعمیر را کاهش دهید.
- رعایت بهداشت: تجمع رسوب ها در هر قسمتی از دستگاه احتمال رشد قارچ، باکتری و میکروب را بالا میبرند؛ بنابراین برای حفظ سلامت اعضای خانواده و رعایت بهداشت هر دو ماه یکبار جرمگیری اسپرسوساز را انجام دهید.بیشتر بخوانید: تعویض واشر اسپرسو ساز نوا
اسپرسوساز باید چند وقت یکبار رسوب زدایی شود؟
دستگاه اسپرسوساز برخلاف سایر دستگاههای برقی که با آب کار میکنند و در اثر استفاده طولانی مدت دچار رسوب میشوند، در صورت استفاده روزانه و مداوم از آن، اسپرسوساز نیاز کمتری به رسوب زدایی پیدا میکند. و اگر آب محل زندگی شما دارای املاح زیادی است (آب سخت) است نیاز است که اسپرسوساز را یک سال یا هر دوسال یکبار رسوب زدایی و جرم زدایی کنید.
اما اگر آب منطقه زندگی شما املاح کمی دارد و یا از آب تصفیه شده برای این دستگاه استفاده می کنید بهتر است در سال 1 الی 2 بار اسپرسوساز را به طور کامل تمیز و رسوب زدایی کنید.
آشنایی با انواع روش های رسوب زدایی دستگاه اسپرسوساز
اگر قصد دارید رسوب زدایی دستگاه اسپرسوساز را به تنهایی انجام دهید میتوانید با این 4 روش به خوبی جرم ها و رسوب ها را حذف کنید.
رسوب زدایی اسپرسوساز با استفاده از جوهر نمک
اگرچه این روش رسوب زدایی برای دستگاه قهوه ساز یا اسپرسوساز ایمن به نظر نمیرسد اما اگر به مقداری که در ادامه خواهیم گفت از جوهر نمک استفاده کنید و آن را با آب رقیق کنید میتوانید بهترین نتیجه را کسب کنید.
در صورت استفاده از جوهر نمک بیش از مقدار توصیه شده ممکن است باعث آسیب جدی به مخزن و قطعات دستگاه شود.
- مخزن آب دستگاه را جدا کنید.
- به اندازه یک انگشت (نیم سانت) از مخزن را جوهرنمک بریزید و باقی مانده حجم مخزن را با آب پر کنید.
- مخزن آب دستگاه را در جای خود قرار دهید.
- نازل بخار را باز کنید.
- عملیات عضاره گیری را آنقدر تکرار کنید که تا همه آب درون مخزن تخلیه شده و رسوبات نیز حذف شوند.
- حال مخزن آب را خارج کنید و به خوبی با آب و شوینده شستشو دهید.
- برای از بین بردن اثر و بوی جوهر نمک 3 الی 4 بار مخزن آب را پر کنید و عملیات عصاره گیری را تا زمان تخلیه کامل ادامه دهید.
- بعد از تخلیه دستگاه به خوبی رسوب زدایی شده و دستگاه دچار مشکل نمیشود.
نحوه رسوب زدایی اسپرسوساز نوا
برای تمیز کردن و رسوب زدایی اسپرسوساز میتوانید از مواد طبیعی مثل سرکه یا آبلیمو استفاده کنید. سرکه و آبلیمو به دلیل خاصیت اسیدی که دارند میتوانند رسوبات را در خود حل کرده و عملکرد دستگاه را بهبود ببخشد. البته لازم به ذکر است که سرکه و آبلیمو به اندازه جوهر نمک در حذف رسوبات اثرگذار نیستند.
نحوه رسوب زدایی با آبلیمو یا سرکه
- اسپرسوساز را خاموش کرده و از برق بکشید
- ابتدا مخزن قهوه ساز یا اسپرسوساز را خالی کنید.
- آب و سرکه سفید یا آبلیمو را به نسبت 2 به یک با هم ترکیب کنید و درون مخزن بریزید. یعنی به ازای 2 پیمانه آب یک پیمانه سرکه بریزید.
- اگر دستگاه دارای قابلیت تمیزکردن خودکار است، این گزینه را انتخاب کنید.
- هر نوع قهوه یا محلول باقی مانده را از پرتافیلتر خارج کنید.
- حال اسپرسوساز را روشن کرده و اجازه دهید آب و سرکه یا آبلیمو به جوش بیاید.
- حال 30 تا 60 دقیقه صبر کنید تا محلول اسیدی روی رسوبات اثر بگذارند.
- وقتی محلول تغییر رنگ داد و به رنگ زرد در آمد به معنای این است که محلول عمل کرده و رسوبات حل شدهاند.
- برای حذف بوی سرکه کافی است چندبار درون مخزن آب بریزید و آن را از طریق عصاره گیر خارج کنید.
رسوب زدایی اسپرسو ساز با جوش شیرین
جوش شیرین نیز دارای قابلیت رسوب زدایی است بنابراین برای از بین بردن رسوبات اسپرسوساز میتوان از آن استفاده کرد.
به ترتیب زیر عمل کنید:
- یک قاشق جوش شیرین را 100 میلی لیتر آب گرم تصفیه شده حل کنید؛ مجاز به استفاده مقدار بیشتری از جوش شیرین نیستید.
- مخزن را با این محلول پر کنید.
- مطمئن شوید پرتافیلتر به درستی و محکم بسته شده است.
- حال اسپرسوساز را روشن کنید تا محلول به جوش آید و 20 ثانیه اجازه دهید جرمگیری را انجام دهد.
- حال گزینه عصاره گیری را بزنید تا آب و جوش شیرین از طریق نازل خارج شوند.
- مجددا مخزن را با آب تصفیه شده پر کنید و عصاره گیری را بزنید تا کاملا تخلیه شود و باقی مانده جوش شیرین خارج شود.
جرمگیری اسپرسو ساز با اسید سیتریک و سرکه
برای استفاده از این محلول به ترتیب زیر عمل کنید:
- آب و سرکه را به نسبت دو به یک پر کنید (2 پیمانه آب، یک پیمانه سرکه)
- در 100 میلی لیتر آب گرم مقدار 20 گرم (معادل 2 قاشق) اسید سیتریک حل کنید.
- محلول را در مخزن اسپرسوساز بریزید و آن را روشن کنید تا آب بجوشد.
- نیم ساعت تا یک ساعت اجازه دهید محلول در مخزن باقی بماند سپس آن را خالی کنید.
- برای حذف بوی سرکه کافی است چندبار درون مخزن آب بریزید و آن را از طریق عصاره گیر خارج کنید.
جرم گیری دستگاه اسپرسو با آبکشی گرم
یکی از بهترین و ساده ترین روش ها برای رسوب زدایی و شستشوی اسپرسوساز، شستشوی منظم با آب گرم است. در این روش آب گرم از طریق هد گروپ و پرتافیلتر عبور داده میشود تا رسوب و جرم در این قسمت ها تجمع پیدا نکند.
برای این روش به ترتیب زیر عمل کنید:
- سینی جمع آوری آب را خالی کنید؛ این سینی به اندازه نصف ظرفیت مخزن، آب به این سینی ریخته میشود.
- مخزن آب، پرتافیلتر و سبد قهوه را از اسپرسوساز جدا کنید.
- زیر نازل بخار را یک ظرف گود قرار دهید.
- مخزن را از آب گرم پر کرده و مجددا متصل کنید.
- پرتافیلتر را در سبد قهوه قرار دهید و به هد گروپ ببندید.
- دستگاه را روشن کنید و به مدت 15 تا 20 ثانیه عصاره گیری را بزنید و اجازه دهید آب گرم از پرتافیلتر خارج شود.
- حال دستگاه را خاموش کنید، پرتافیلتر را مجددا جدا کنید و سبدقهوه را خالی کنید.
- نازل بخار را روشن کنید تا به مدت 10 الی 15 ثانیه بخار از آن خارج شود.
- نازل بخار را با استفاده از یک دستمال مرطوب تمیز کنید.
- سینی چکه گیر و سبد قهوه را با شوینده و آب گرم شستشو دهید.
- همه قطعات را آبکشی کرده و پس از خشک شدن مجددا به دستگاه ببندید.
- بدنه دستگاه را نیز با دستمال مرطوب به خوبی تمیز کنید.
سوالات متداول
در این بخش سوالات متداول مشتریان جمع آوری شده است. اگر سوال شما در این بخش نبود، در بخش نظرات آن را مطرح کنید تا متخصصان الکترو تعمیر به آن پاسخ دهند.
سوال خود را دقیق مطرح کنید تا جواب دقیقی از کارشناسان ما بگیرید.
(ایمیل برای آگاهسازی شما از جواب کامنتتان است، با دقت وارد نمایید)