logo

طرز استفاده از اسپرسوساز دلونگی

| 0 دیدگاه

همراهان گرامی اگر نحوه کار با اسپرسوساز دلونگی را نمی دانید این مطلب برای شماست؛ این مطلب راهنمای کامل نحوه راه اندازی و کار با اسپرسوساز دلونگی است.

پس از مطالعه این مطلب اطلاعات کامل در مورد نحوه انتخاب قهوه برای استفاده در اسپرسوساز، نحوه رست مناسب قهوه، مراحل کار با اسپرسوساز دلونگی، کاربرد دکمه های روی دستگاه اسپرسوساز، نحوه تنظیم دما و فشار دستگاه اسپرسوساز دلونگی، نحوه استفاده از بخار اسپرسوساز و در نهایت نحوه تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز به دست می آورید.

توصیه میکنیم تا پایان این مطلب را با دقت مطالعه کنید.

کاربرد دکمه های دستگاه اسپرسوساز دلونگی

هر کدام از دکمه های دستگاه اسپرسوساز کاربرد متفاوت دارند و برای استفاده صحیح از اسپرسوساز باید معنای آن ها را بدانید.

POWER: دکمه خاموش و روشن اسپرسوساز

ON / OFF: روشن/ خاموش کردن دستگاه

چراغ سبز: آب درون مخزن به جوش آمده

چراغ قرمز: آماده نبودن دستگاه برای عصاره گیری

1 CUP: تهیه 30 میلی لیتر قهوه

2 CUP: تهیه 60 میلی لیتر قهوه

PROGRAM: شروع برنامه تهیه اسپرسو

HOT WATER / STEAM: انتخاب آب داغ یا بخار

CLEAN ME: شستشوی خودکار

کاربرد دکمه های دستگاه اسپرسوساز دلونگی

برای استفاده از اسپرسوساز باید از چه نوع قهوه ای استفاده کرد؟

اگر برای بار اول میخواهید از دستگاه اسپرسوساز استفاده کنید احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که کدام قهوه مناسب اسپرسوساز است؟

در ادامه ویژگی های قهوه مناسب اسپرسو را خواهیم گفت.

  • معمولا استفاده از قهوه روبوستا و عربیکا برای تهیه اسپرسو پیشنهاد میشود.
  • با استفاده از قهوه ربوستا یک اسپرسو با غلظت مناسب و خوش طعم خواهید داشت.
  • طعم قهوه ربوستا به تلخی می زند اما کافئین بالاتری دارد؛ در عوض قهوه عربیکا دارای طعم ترش است اما کافئین آن کمتر است.
  • به خاطر داشته باشید قهوه مورد استفاده تاثیر مستقیمی بر مزه و کیفیت اسپرسو نهایی خواهد داشت.
  • توصیه میشود همواره از قهوه باکیفیت و تازه رُست شده استفاده کنید.

رست کردن قهوه به چه معناست؟

 نحوه رست مناسب قهوه برای اسپرسوساز دلونگی چگونه است؟

پاسخ به دو سوال بسیار مهم:

رُست کردن قهوه به معنای حرارت دادن به دانه های سبز قهوه برای بهبود و تغییر طعم، رنگ و عطر قهوه است.

با رست (برشته) کردن قهوه روغن های طبیعی دانه های آن آزاد شده و ضمن بهبود طعم، روی بافت قهوه نیز تاثیر دارد.

هرچقدر رست کردن قهوه بیشتر ادامه داده شود و دانه های قهوه برشته تر شوند طعم قهوه قوی تر و رنگ آن تیره تر خواهد بود.

هرچقدر قهوه بیشتر رست شود طعم تلخ و شکلاتی دارد و اگر دانه های قهوه روشن تر باشند طعم میوه ای و اسیدی دارد.

رست صحیح قهوه از آن جهت اهمیت دارد که تاثیر مستقیمی روی استخراج مواد جامد محلول از دانه قهوه دارد؛ قهوه رست شده تیره استخراج بیشتری خواهد داشت و روی تلخ شدن طعم قهوه نیز اثر میگذارد.

رست کردن قهوه به چه معناست؟

انتخاب رست قهوه برای اسپرسو

  • به طور کلی برای ایجاد تعادل در طعم قهوه باید به طور متوسط رست شده باشد.
  • اگر میخواهید قهوه خوش طعم و عطرتر داشته باشید سعی کنید از قهوه تازه رست شده استفاده کنید.
  • برای حفظ تازگی عطر و طعم قهوه همواره قبل از تهیه اسپرسو آن را آسیاب کنید.
  • برای عصاره گیری بهتر توصیه میشود از آسیاب ریز برای اسپرسو استفاده کنید زیرا ریز بودن آن باعث عبور راحت تر آب و عصاره گیری بهتر خواهد شد.
  • مقدار مناسبی از قهوه را بر اساس نوع و مدل دستگاه استفاده کنید؛ همانطور که گفته شد مقدار قهوه تاثیر مستقیم روی غلظت و طعم آن خواهد داشت.
  • فشار آب را تنظیم کنید تا عصاره گیری بهتر انجام شود.

آموزش راه اندازی اولیه دستگاه اسپرسوساز خانگی دلونگی+ نکات مهم

اگر به تازگی دستگاه اسپرساز از برند دلونگی خریداری کرده اید لازم است نحوه راه اندازی آن را بیاموزید.

چگونه دستگاه اسپرسوساز را راه اندازی کنیم؟

ضمن تبریک بابت خریداری دستگاه اسپرسوساز دلونگی، مراحل راه اندازی دستگاه اسپرسوساز را به ترتیب انجام دهید.

  1. اسپرسوساز دستگاه نسبتا سنگینی است بنابراین آن را با احتیاط از جعبه خارج کنید.
  2. همه قطعات آن را از جعبه خارج کنید و با استفاده از آب یا دستمال مرطوب آن ها را تمیز و خشک کنید. همچنین مخزن آب و بدنه دستگاه را نیز تمیز کنید
  3. فیلتر آب اسپرسوساز را ابتدا در آب سرد و سپس در جای آن قرار دهید.
  4. برای جایگذاری صحیح فیلتر اسپرسوساز، قفل دستگاه را به سمت پایین فشار دهید.
  5. در این مرحله باید تنظیمات مربوط به تایم دستگاه را انجام دهید.
  6. مخزن آب اسپرسوساز را متصل کرده و درون آن مقدار مناسب آب سرد بریزید؛ توصیه میشود برای جلوگیری از رسوب آب و بالا بردن طول عمر اسپرسوساز، از آب تصفیه شده استفاده کنید.
  7. با زدن دکمه Power دستگاه را روشن کنید تا دستگاه آماده به کار باشد (Stand By)
  8. درجه کنترل Espresso را روی 30 ثانیه و Steam را روی 10 ثانیه قرار دهید.
  9. در این مرحله باید پودر قهوه را درون سبد پورتافیلتر بریزید؛ اگر دستگاه آسیاب قهوه دارید آن را با درجه مناسب آسیاب کنید.
  10. با استفاده از Razor مقدار مناسبی از قهوه را اندازه گیری کرده و درون بسکت پورتافیلتر بریزید.
  11. لبه های Razor باید روی سبد قرار بگیرد و تیغه ها قهوه را فشرده یا به اصطلاح تَمپ کند. با چرخاندن این ابزار قهوه های اضافی از روی آن خارج میشود.
  12. حال قهوه آماده عصاره گیری است؛ اگر دکمه CUP1 دستگاه فشار دهید، مقدار 30 میلی‌لیتر قهوه خارج شده و دستگاه متوقف میشود.
  13. اما برای عصاره گیری به اندازه دو فنجان یا 60 میلی لیتر قهوه میتوانید دکمه CUP2 را فشار دهید.

چگونه دستگاه اسپرسوساز را راه اندازی کنیم؟

برای استفاده از اسپرسو ساز دلونگی این نکات را رعایت کنید

قبل از استفاده از اسپرسوساز دفترچه راهنمای محصول را مطالعه کنید تا همه اطلاعات لازم در مورد کار با این دستگاه و اصولی که برای بالا بردن طول عمر آن باید رعایت کنید، کسب کنید.

اگر به دفترچه راهنمای اسپرسوساز دلونگی دسترسی ندارید میتوانید در ادامه نکات مهمی که برای کار با اسپرسوساز دلونگی باید انجام دهید را بخوانید:

  • درجه آسیاب قهوه باید متناسب با دستگاه باشد؛ قهوه بسیار ریز یا درشت آسیاب شده روی کیفیت و طعم قهوه تاثیر میگذارد.
  • هنگام خرید قهوه به فروشنده اطلاع دهید که قرار است با اسپرسوساز عصاره گیری را انجام دهید.
  • قهوه را تا جایی درون پیمانه بریزید که یک سانتی متر با لبه فاصله داشته باشد.
  • تمپ کردن بیش از حد و کوبیدن زیاد آن باعث میشود اسپرسوساز در دراز مدت آسیب ببیند.
  • برای تهیه قهوه دبل (60 میلی لیتر قهوه) حدودا 18 تا 21 گرم قهوه درون بسکت پورتافیلتر بریزید.
  • پس از اتصال اسپرسوساز به برق چراغ آن باید قرمز باشد؛ مطمئن شوید چراغ قرمز روشن است.
  • سبز شدن چراغ دستگاه به معنای جوش آمدن آب و زمان مناسب برای تهیه اسپرسو است؛ قبل از روشن شدن چراغ سبز نمی توانید اسپرسو درست کنید.
  • قبل از استفاده از اسپرسوساز مطمئن شوید مخزن به اندازه کافی آب دارد؛ اسپرسوساز بدون آب به شدت آسیب خواهد دید.
  • برای تهیه شیرقهوه با دستگاه اسپرسوساز میتوانید پیمانه شیر را در بالاترین حد در کنار نازل نگه دارید تا به سرعت شیر گرم شود.

نحوه تهیه قهوه با استفاده از دستگاه اسپرسوساز دلونگی

حال که میدانید چگونه دستگاه اسپرسوساز را راه اندازی کنید وقت آن رسیده مراحل تهیه اسپرسو با استفاده از دستگاه اسپرسوساز خانگی را بیاموزید.

  1. قبل از تهیه اسپرسو بهتر است مخزن را بررسی کنید و در صورت نیاز آن را از آب پ و جایگذاری کنید.
  2. حال پرتافیلتر را باز کرده و مطئن شوید تمیز است و تفاله قهوه روی آن وجود ندارد. در غیر اینصورت پودر قهوه را درون سبد پرتافیلتر بریزید.
  3. حال باید سطح پودر قهوه را صاف و کمی فشرده کنید تا نتیجه بهتری کسب کنید.
  4. پورتافیلتر را در قسمت هد گروپ قرار دهید و بچرخانید تا قفل شود.
  5. قبل از شروع عصاره گیری مطمئن شوید که نازل بخار در حالت روشن قرار دارد.
  6. دستگاه را روشن کنید و تا سبز شدن چراغ آن منتظر بمانید.
  7. پس از سبز شدن دکمه اسپرسوساز، دکمه شروع عصاره گیری و خروج قهوه را بزنید.
  8. پس از پر شدن فنجان مجدد دکمه را بزنید تا دستگاه متوقف شود.
  9. حال پورتافیلتر را باز کنید و از قسمت هد گروپ جدا کنید.
  10. پس از هربار تهیه اسپرسو، تفاله را دور بریزید و پورتافیلتر را به خوبی باز و سپس بشویید.

نحوه تهیه قهوه با استفاده از دستگاه اسپرسوساز دلونگی

دمای اسپرسوساز دلونگی را چگونه تنظیم کنیم؟

دمای مناسب دستگاه اسپرسوساز از فاکتورهای مهم و تعیین کننده کیفیت نهایی قهوه و مزه آن است؛ در ادامه به بررسی نحوه تنظیم دمای دستگاه اسپرسوساز میپردازیم.

  1. قبل از توضیح در مورد این مطلب، باید اشاره کنیم که دستگاه اسپرسوساز دارای قابلیت تنظیم دمای آی است.
  2. دمای مناسب آب برای تهیه اسپرسو حدود 90.5 تا 96 درجه سانتی گراد است.
  3. اگر پس از عصاره گیری قهوه مزه تلخی و سوختگی دارد به معنای این است که دمای دستگاه بالا است و باید آن را کاهش داد.
  4. در صورت احساس ترشی از قهوه دمای آب را بالاتر ببرید.
  5. اگر تغییر دمای آب اسپرسوساز کافی است دکمه پاور و CUP 1 را همزمان فشار دهید تا بتوانید آخرین تغییرات اعمال شده را ببینید.
  6. برای اغمال تنظیمات باید دکمه CUP 2 را بزنید. برای فشردن این دکمه باید سریع اقدام کنید زیرا پس از گذشت 10 ثانیه تنظیمات اعمال نشده و دستگاه روی حالت استندبای قرار میگیرد.
  7. پس از انجام تغییرات و تنظیمات مجدد باید صدای بوق شنیده شود تا دستگاه دوباره به حالت استندبای برگردد.

نحوه تنظیم فشار دستگاه اسپرسوساز دلونگی

یکی از فاکتورهای تعیین کننده میزان غلظت قهوه به مقدار فشار آن است؛ تنظیم صحیح فشار اسپرسوساز بسیار مرحله مهمی در کار با این دستگاه است.

روش تنظیم فشار دستگاه اسپرسوساز دلونگی

  • بهترین فشار برای دستگاه اسپرسوساز 9 بار است.
  • برای خارج شدن اسپرسو با فشار کم باید همزمان دکمه 1CUP یا CUP 2را فشار دهید.
  • برای خارج شدن پرفشار قهوه از دستگاه باید دکمه کاپ 1 یا کاپ 2 را رها کنید.
  • اگر برای بار سوم دکمه 1CUP یا CUP 2 را فشار دهید فرآینده عصاره گیری و خروج اسپرسو متوقف میشود.
  • اگر درجه اسپرسو در بخش INFUSION-PRE قرار گرفته است یعنی فشار کمترین میزان را دارد.
  • اگر اسپرسوساز در حالت پیش دم قرار گرفته باشد فشار آب به مرور زمان بیشتر میشود.
  • اگر درجه فشار در بخش میانی تنظیم شده است به این معناست که فشار آن کاملا مناسب است.
  • زمانی فشار اسپرسوساز بالا است که سوزن درجه آن در بخش بالایی قرار داشته باشد.

نحوه تنظیم فشار دستگاه اسپرسوساز دلونگی

نحوه استفاده از نازل بخار اسپرسوساز

اگر به فوم دار کردن قهوه علاقمند هستید میتوانید از بخار دستگاه اسپرسو استفاده کنید؛ فوم دار شدن قهوه در خوش طعم شدن آن تاثیر گذار است.

روش استفاده از نازل بخار اسپرسوساز:

  1. اگر میخواهید از نازل بخار استفاده کنید قبل از قرار دادن فنجان زیر آن، نازل را باز کنید تا آب داغ داخل فنجان شیر نریزد.
  2. نازل بخار را پایین آورده و با زاویه در وسط فنجان شیر قرار دهید.
  3. پیچر را بچرخانید تا سر نازل بخار اسپرسوساز در کناره سطح شیر باشد.
  4. برای فومی کردن شیر میتوانید نازل را تا انتها باز کنید.
  5. تا زمانی که دمای شیر یه 60 تا 65 درجه سانتی گراد میرسد ادامه دهید، سپس نازل بخار را ببندید.
  6. برای جلوگیری از تجمع آلودگی و چربی شیر روی نازل بخار، پس از هربار فومگیری با پارچه تمیز و خشک آن را تمیز کنید.

راهنمای تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز

اگر میخواهید شیر قهوه یا لته داشته باشید باید طرز تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز را بلد باشید.

تهیه فوم شیر کار ساده ای نیست اما با آموزشی که در ادامه خواهیم داد میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید:

  1. حجم مناسبی از شیر را درون پارچ بریزید؛ حداکثر نصف ظرفیت پارچ را با شیر پر کنید.
  2. به یاد داشته باشید میزان شیر در پارچ نیز روی کیفیت نهایی شیر قهوه تاثیر میگذارد.
  3. استرچ شیر مرحله مهمی برای فوم دار کردن آن است؛ برای استرچ شیر، پارچ را به مدت 5 ثانیه زیر لوله نازل قرار داده و بخار را روشن کنید.
  4. پس از استرچ نوبت به مرحله اسپینگ می رسد؛ در این مرحله باید لوله نازل را تا عمق بیشتری از پارچ شیر فرو ببرید؛ البته پارچ باید کج نگهداشته شود.
  5. تا رسیدن دمای شیر به 60 درجه سانتی گراد این کار را ادامه دهید.
  6. برای حذف حباب های تشکیل شده روی شیر هر از گاهی به بدنه پارچ ضربه بزنید.
  7. در این مرحله پارچ را بچرخانید تا حباب های بیشتری تشکیل شود.
  8. با شیر فوم دار شده میتوانید انواع لته آرت را تهیه کنید.
امتیاز
مقالات مرتبط
دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده!

سوال خود را دقیق مطرح کنید تا جواب دقیقی از کارشناسان ما بگیرید.

(ایمیل برای آگاه‌سازی شما از جواب کامنتتان است، با دقت وارد نمایید)

دیدگاهی بنویسید
دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید